Wanda foundation start en ondersteunt duurzame ontwikkelingsprojecten

Visie

The Wanda foundation start en ondersteunt duurzame ontwikkelingsprojecten die noodlijdende groepen ondersteunen op het vlak van educatie, gezondheidszorg, agricultuur en ondernemerschap. De projecten met betrekking tot ondernemerschap focussen zich op het creëren van joint venture partnerschappen tussen onze groepen in Sierra Leone en in Nederland.

De projectdoelstellingen van de stichting dienen om zodanig de problemen waarmee onze doelgroepen worden geconfronteerd op een effectieve manier te bestrijden. Daarbij richt de stichting zich op het ontwortelen van de situaties die zorgen voor de problemen omtrent ontwikkeling en extreme armoede. Deze twee situaties lagen eerder al ten grondslag van de burgeroorlog in Sierra Leone tussen 1991 en 2001. Nog steeds in deze huidige tijd zorgen zij weer voor ongewenste omstandigheden waardoor er conflicten en geweld optreed binnen de bevolking.

Een manier waarop de projectdoelen de levensomstandigheden in Sierra Leone positief verbeteren is om werkloosheid van jongeren en vrouwen tegen te gaan. Zo wordt gezorgd voor een betere positie van deze groep op de arbeidsmarkt.

Deze complexe uitdagingen vragen om professionele vaardigheden en een kritisch denkpatroon. Men moet in staat zijn om op een praktische manier ontwikkeling theorieën kunnen toepassen en uitleggen. Vooral voor ons als individuen met diverse culturen en achtergronden.

Tijdens het confronteren van deze kwesties zijn duurzame oplossingen zeer gewenst. Oplossingen die toepasbaar zijn voor zowel de traditionele lokale bevolking en de voorstander van globalisatie die zijn heil meer zoekt in vernieuwende technologieën. Verder moeten de oplossingen ook effectief zijn in gebieden die te maken hebben met sociale veranderingen en verschillende sekse.

In onze pogingen om deze doelen in Sierra Leone en Nederland te bereiken, staan de lokale gemeenschap en de bedrijven centraal in het initiëren van deze projecten.

Wanda is op dit moment bezig om verschillende projecten in Nederland en Sierra Leone te ondersteunen. Zij doet dit om de Diaspora en de jeugd een plek te geven waar ze kunnen reflecteren op de huidige situatie en een beter begrip kunnen kweken over hoe ze een sterkere economie in hun thuisland kunnen creëren.

Wij willen leiders creëren onder de diaspora en jeugd die met hun gehele hart ontwikkeling en een nieuwe vorm van economie omarmen om de mensen in hun thuisland te helpen en samen werken met Nederlands bedrijven. MKB

Missie

De Wanda Foundation project is bedoeld om bij te dragen aan de wederopbouw van de sociale en economische instellingen in Sierra Leone en de diaspora in Nederland. Dit project beoogt in het bijzonder een middel, om het voortbestaan van vrouwen en jeugd kansen te bieden naar onafhankelijkheid, door het aanbieden van joint venture ondernemende faciliteiten met de bewoners uit Sierra Leone en de diaspora’s in Nederland.

Als u onze stichting wilt steunen, dan is elke donatie welkom. Sinds 1 januari 2008 is Stichting Wanda door de belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw giften aan ons kunnen daarom fiscaal aftrekbaar zijn.

Scroll naar top